Organik Köy Civcivi

Organik Köy Civcivi

Organik Köy Civciviorganik köy civcivi

Köy Tavuğu ve Doğal Tavuk olarak adlandırılan ürünlerden çok farklıdır ve karıştırılmamalıdır. Organik Köy Civcivi

Tavuklarımız hem kümeslerinde hem de kümes önlerinde kendilerine ayrılmış kontrollü alanlarda serbest bir şekilde dolaşıyorlar.

Organik olan dolaşım alanlarımızda, 4 metrekareye 1 organik tavuk düşüyor. Kümes içinde kafes dahil hiçbir sınırlayıcı ekipman bulunmuyor.

Hayvan refahı açısından tesislerimizde en üst seviyede bakım yapılıyor.

Organik Köy Civcivi üretim anlayışımızın bir parçası olarak kümesler gibi kümes önü dolaşım alanlarımız da organik olarak sertifikalandırılıyor.

Organik Köy Civcivi Üretimi

Orvital Organik Tavukları, GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) içermeyen tamamen organik ve az miktarda doğal yemlerle besleniyor.

Organik tavuklarımızın konvansiyonel tavuklardan farklı özel bir ırktır ve en büyük özellikleri yavaş büyümeleri.

Konvansiyonel tavuklar ortalamada 40-44 günde kesime giderken yavaş büyüyen organik tavuklarımız, minimum 81, ortalama 90 günde kesime gidiyor.

Organik tavuklarımız fiziksel özellik olarak konvansiyonel tavuklardan çok farklıdır. En belirgin fark; kemiklerinin sert oluşudur. Ayrıca sürekli dolaştıkları için de etleri normal tavuklara göre daha geç pişmektedir.

ORGANİK KÖY CİVCİVİ ÜRETİMİ

Tarımda GDO’lu yemlerin ve zirai ilaçların kullanılması nedeniyle artan tartışmalar ve bu nedenle toplumda artan haklı panik nedeniyle insanlar yiyeceklerinde ve içeceklerinde organik üretim metotları uygulayan ve Organik Civciv sertifikalı üreticileri tercih etmeye başladılar. Başlarda market raflarında kısıtlı bir alan ayrılan ve marjinal bir segment olarak görülebilecek organik ürünler, son yıllarda neredeyse organik olmayan her ürüne bir alternatif teşkil edecek kadar çeşitlendi ve arttı. Üstelik olayın manevi bir boyutu da bulunuyor. İnkâr edemeyeceğimiz bir şekilde geçmişteki o yediğimiz her şeyin bir tadının olduğu günleri özledik. Organik Civciv Organik olmayan yöntemlerle üretilen ve halk arasında “hormonlu” olarak tabir edilen gıda maddeleri, üretimde kullanılan GDO’lu ürünler, katkı maddeleri ve zirai ilaçlar nedeniyle hızlı ve düşük maliyetli bir üretim sürecinden geçerek sofralarımıza ulaştığından, alışık olduğumuz veya özlemini çektiğimiz tatları ihtiva etmiyorlar.

Köy yumurtası kokusuyla olsun, tadıyla olsun özlemini duyduğumuz lezzetlerden. Tüketicinin bu ihtiyacına cevap vermek için üreticiler yüksek maliyetli bir üretim alternatifi olmasına rağmen, organik yumurta üretimine ağırlık veriyorlar. Organik yumurta üretimi yapabilmek için önce, tesise organik sertifikası alınması gerekiyor. Hayli titiz ve kapsamlı bir inceleme sürecinin ardından, üretim tesisi organik üretime hazır hale geliyor. Fakat karşılanması gereken gereklilikler bununla bitmiyor. Organik Köy Civcivi Üretimde kullanılacak civcivlerin organik yemle beslenmiş olması gerekiyor. Bu nedenle organik yumurta üretimi yapacak çiftliklerin, organik sertifikalı yemlerden başkasını kullanmaması gerekiyor.

Son olarak, organik yumurta üretiminde kullanılan tavuklar, sürekli olarak kapalı kafeslerde tutulmuyorlar. Açık alanda ve doğal ortamlarında özgürce gezebiliyorlar. Salma tavukçuluk olarak adlandırılan bu sistem, yalnızca organik kaygılar bakımından değil, hayvan hakları anlamında da çok daha insani şartlarda bir üretim imkânı sunuyor.

ORGANIK TAVUK YETIŞTIRICILIĞI KARLI MI?

Organik tavuk işinde başarılı olmanın anahtarı zararı azaltmaktır. Civcivlerinizin en az %95’iyle pazara girmelisiniz. Bu şu demek oluyor: küçük civcivlerinizi sıcak, kuru ve yeterli miktarda tok tutarak bakımlarını en iyi şekilde yapmalısınız. Ve büyük olanları yırtıcı hayvanlara karşı korumalısınız.

Eğer bu konuda başarılı olursanız her grup tavuktan %60 – %70 arası kazanç sağlarsınız. Az kar yağışı alan bir bölgede yaşıyorsanız her yıl 3 grup büyütebilirsiniz. Başlangıç yatırımınıza karşılık potansiyel olarak %200 (3 x %70) geri dönüş alırsınız.

İster 25 dönüm ister 5 dönüm veya 1 dönümlük küçük bir mülkünüz olsun… Organik tavuk işi derin dondurucunuza et ve cüzdanınıza da para koymanıza imkân verir.

“Tavuk çiftliği kurmak istiyorum” diyenlere özel iş fikirlerini ve iş kurma önerilerini paylaşmaya devam edeceğiz.

Buradan civciv cinslerini inceleyebilirsiniz.

Buradan tüm tavuk, civciv, hindi, ördek, horoz çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

3 Comments
  • ihracatci
    Posted at 01:52h, 24 Nisan Yanıtla

    Merhabalar,

    Aşağıda belirtilen civiciv talebi için fiyat teklifi (İhracat+ Kıbrıs Teslim) göndermenizi rica ederiz.

    Damızlık civciv (Ross 308)

    DİŞİ (ADET) ÜNİTE
    2.288 22

  • memduh k
    Posted at 01:53h, 24 Nisan Yanıtla

    200 TAVUKLUK MODERN KÜMES KURULUŞ MALİYETİ TAVUKLAR DAHİL KAÇ LİRA OLUR?

  • cevher bey
    Posted at 01:55h, 24 Nisan Yanıtla

    Öncelikle önceki siparişimde göstermiş olduğunuz özenden dolayı teşekkür ederim. Birazdan arayacam…

Post A Comment