Ross 308 Broiler Civciv Satışı

Ross 308 Broiler Civciv Satışı

broiler civciv satışıBroiler civciv satışı 308 ROSS soyları ortalama 1930’lara dayanmaktadır. Broiler etlik tavuğu, oldukça hızlı gelişmeleriyle bilinmektedir. Bu nedenle üreticiler için tercih sebebi olmaktadırlar. Yumurtadan çıktıktan sonra 45 – 50 gün içinde kesime hazır hale gelmektedirler. Antibiyotikle beslendikleri bilinmektedir. Ortalama kesim ağırlıkları 1800 – 2500 gram arasında değişiklik göstermektedir.

Broiler civciv, kuluçkadan çıkar çıkmaz tavuk horoz ayrımı yapıldıktan sonra etlik Civciv kümeslerine yerleştirilmektedir. Bu tavuk türlerine çiftliklerde aşamalı yem uygulaması yapılmaktadır. Bu türün yetiştirilmesinde suyun yüksek önemi bulunmaktadır.

Broiler civciv satışı, bol et ve az kemik üreten bir tavuk cinsi olarak bilinmektedir. Her yaştan insanın tüketebileceği bir protein kaynağı olarak soframıza gelmektedir. Ancak çok hızlı büyüdükleri ve yem içeriklerinden dolayı bazı kesimler tarafından bu ırk çok sağlıklı olarak görülmemektedir. Beslenmeleri ya da bulundukları ortam nedeniyle çok kolay hastalanabildikleri için bu türün sağlığa uygun ortamda yetiştirilmesinin önemli olduğu bilinmektedir.

 

CİNSİ:

  • RED & WHİTE BROİLER
  • Et  Tavuğu  (ORGANİK)
  • DİŞİ VEYA ERKEK
  •  Salma ve Kümes  Tavukçuluk  1.Sınıf

YUMURTA VERİMİ:

YUMURTA AĞIRLIK:

YEM TÜKETİMİ:

  • Yumurtlama  –
  • Etlik 170-220 gr. / gün

AĞIRLIK:

  • 50 Günde 1.4 – 2.00 KG
  • 100 Günde 2.5 – 3.50 gr.

YAŞAM:

  • Yaşam gücü: %95-97

NAKLİYE:

  • Aşı Kartı
  • Sevk Raporu

Etlik Civciv (Broiler) Yetiştiriciliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Broiler Civciv yetiştiriciliği veya diğer adıyla broiler yetiştiriciliği yapmak, dışarıdan görüldüğü gibi kolay değildir. Broiler Civciv yetiştirmenin bir usulü ve uyulması gereken bir takvimi vardır.

Etlik civciv ve Civciv yetiştirilmesi için temiz ve uygun bir ortam gerekir. Etlik civcivin, etlik Civciv olarak kesime gidene kadarki bulunduğu ORTAM FAKTÖRLERİYLE birlikte KÜMES EKİPMANLARI’ da etlik Civciv yetiştiriciliğinde çok önemli yer tutar. Ortam Faktörlerinde; Sıcaklık, Havalandırma, Nem, Hayvan Sayısı ve Aydınlatma çok önemli kıstaslarken, kümes ekipmanı olarak başta Yemlik ve Suluklarla birlikte Altlık (Yataklık) da önemli yer tutar.

Broiler Civciv Kümesi Nasıl Olmalıdır?

broiler civciv satışıKümes ne kadar iyi olursa olsun, yer iyi değilse masraflar çok artar. Kümes yapımına en uygun yerler, çukur olmayan ve hafif eğimi bulunan yerlerdir. Böyle yerler rüzgârı daha iyi alır. Koku daha kolay dağılır ve havalandırma daha kolay olur. Ayrıca eğimli arazilerin tabanında su birikmez.

Kümeslerden beklenen yararı sağlayabilmek için bunların tekniğe uygun bir biçimde yapılmış olmaları ve kümeslerin yapımında iki önemli noktanın göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bunlardan ilki, yetiştirme koşullarının en uygun ve hijyenik duruma getirilmesi, ikincisi de ucuz ve sağlıklı kümeslerin yapılmasıdır. Kümeslerin; İçleri kuru, güneşli ve aydınlık olmalı, hayvan sağlığına zararlı nem ve pis kokular bulunmamalı, kolayca havalandırılabilmeli, bit, pire ve tahtakurusu gibi parazitlerle, çeşitli mikropların üremelerine ve barınmalarına elverişli olmamalı, içine konacak hayvan sayısına uygun büyüklükte olmalı, dışarının soğuk veya sıcağını içeriye mümkün olduğu kadar az geçirmeli, iş gücü ihtiyacını en az düzeye indirmelidir.

Kümes Sistemleri:

Ülkemiz şartlarındaki en uygun kümes şekli kapalı yer kümesi sistemidir. Bu kümeslerin tamamen kapalı olanlarında aydınlatma ve havalandırma mekanik olarak yapılır. Pencereli kümeslerde ise aydınlatma ve havalandırmanın bir kısmı mekaniktir. Yer kümesi sisteminde; kümes tabanı tamamen beton ya da sıkıştırılmış topraktan oluşur. Yer sistemi yetiştiriciliğinde, yonga (odun talaşı), sap/saman ve buna benzer maddeler, uygulanacak altlık sistemine bağlı olarak yeterli kalınlıkta kümesin tabanına serilir. Yetiştirme sistemine göre etlik Civciv üretiminde hepsi içeri-hepsi dışarı (doldur-boşalt) veya devreler hâlinde üretim sistemleri kullanılmaktadır.

Hepsi İçeri-Hepsi Dışarı (Doldur-Boşalt) Sistemi: Bu sistemde tüm civcivler aynı gün alınır ve belli bir süre büyütüldükten sonra aynı gün kesime gönderilirler. Kümesler temizlenip dezenfekte edildikten ve bir süre boş bırakıldıktan sonra yeni bir parti civciv konur ve bu işlem böylece sürdürülür.  Her parti sonunda kümesler temizlenip dezenfekte edildiği için, sistem hastalık açısından büyük güven sağlar. İki parti arasında boş kalan sürede 7 ila 14 gün arasında olmalıdır.

Etlik Piliç veya Broiler Civciv Bakımı:

broiler civciv satışıKuluçkadan çıkan etlik civciv, Etlik piliç olarak yetiştirileceği için bakım, beslenmesi ve aşı ile ilaç uygulanması farklıdır.

Broiler civciv kuluçkadan çıkar çıkmaz cinsiyet ayrımı yapıldıktan sonra günlük olarak titizlikle hazırlanmış etlik piliç kümeslerine yerleştirilir.

Etlik civcivin, etlik piliç olarak kesimhaneye gidene kadarki bulunduğu ortam faktörlerini dikkate almakta fayda vardır. Bu faktörler ısı, ışık, havalandırma, kümes içi nem ve kümesteki hayvan sayısı olarak sıralanabilir.

Kümeste Isı:

Kümese günlük gelmiş olan etlik civciv özel altlıkla hazırlanan kümesin, perde sistemi ile bölünerek veya daraltılarak 35 C sıcaklıkta bulundurulmalıdır. Etlik civcivler büyüdükçe perde sistemi ortadan kaldırılır. Kesime gidene kadar Etlik pilicin yetişmesinde kümes içi sıcaklığı kısaca şu şekilde olmalıdır.

Civciv bakımı olarak ilk günlerde ortam sıcaklığı şu şekilde olmalıdır.

1 . Gün 35 C

2 . Gün 34

3 . Gün 33

4 . 4 – 7 Gün 32 C sıcaklıkta olmalıdır .

Broiler civciv satışı. Yumurta civcivin ve broiler civcivin beslenmesi ayrı ayrı olduğu gibi bu civcivlerin yemleri de ayrı ayrı üretilmektedir.

Civciv yemi, civciv üretimi için önemlidir. Verimin ve uygun yaşam koşullarının sağlanması için gerek etlik gerekse yumurta civcivler için üretilen yemler, hayvanın özelliğine göre olmalıdır ve böylece, civcivlerde istenen sonuca ulaşılmalıdır.

Buradan civciv cinslerini inceleyebilirsiniz.

Buradan tüm tavuk, civciv, hindi, ördek, horoz çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

4 Comments
  • civcivci
    Posted at 01:43h, 24 Nisan Yanıtla

    Hobi amaçlı tavukçulukla uğraşıyoruz (ağva), 200 adet civciv sipariş verdiğimizde gebzeye gönderir misiniz?

  • kümes kurulum
    Posted at 01:45h, 24 Nisan Yanıtla

    İyi aksamlar ben bir donum arazi üzerine hem konteynır hemde çadır kurulumum kümes fiyatlarını aşağı yukarı öğrenmek istemiştim bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz biraz

  • Danil
    Posted at 13:15h, 20 Aralık Yanıtla

    Cross broiler kuluçka yumurtası Ross-308 (ROSS-308)
    Aracılar olmadan, doğrudan üreticiden.
    Menşe ülke: Litvanya
    Miktar: haftada 60.000 ila 135.000.
    400 000 – 500 000 \ ay.
    Teslimat takvimi: tutarlı bir şekilde, anlaşmaya göre (programa göre).
    Fiyat: pazarlık
    Ürün özellikleri: çıktı: %85-95, yumurta ağırlığı: 53 gr.. sürünün yaşı: 28 hafta
    Litvanya’daki depodan veya üretiminize, özel nakliyeye kadar teslimatımız mümkündür.
    Nakliye maliyeti her durumda ayrı ayrı tartışılmaktadır.
    Kuluçka yumurtası, AB sağlık hizmeti tarafından denetlenen kendi fabrikasından gönderilir. Her sürü, kabul edilen tedavi ve önleyici tedbirler programına göre aşılanmıştır.
    Mikoplazmoz, salmonelloz ve diğer yüksek bulaşıcı hastalıklardan arınmış tek bir veteriner gözetiminde kapsanan tek bir çiftlikten ebeveyn sürüsü.
    Uzun vadeli işbirliği için düzenli müşteriler arıyoruz!
    Viber, Whatsapp, Telegramm, Skype, Imo yazın. ************

  • Taylan Altunkaynak
    Posted at 15:55h, 11 Nisan Yanıtla

    Ben yumurta tavukculugu dusunuyorum yer olarak trabzon darili mh
    Merak edip yapmak istiyorum 1000 civle baslamak hedefim kumes prefabrik veya cadir tarzinda dusunmekteyim devlet deategini gos onunde dusunerek nasil yapabilirim yardimci olursaniz mutlu olrum saygilar….

Post A Comment